Sådan skifter du til en dumbphone

Før man starter, skal man huske, det er ikke et valg mellem kun at bruge en smartphone eller en dumbphoneDet smarte er at bruge begge dele. Tænk på din smartphone som en minitablet i stedet for en telefon. De fleste vil gerne kunne ringe og modtage opkald, så det er smart at have den gamle telefon til det, og så kan smartphonen blive hjemme.

 

Hvorfor ikke bare skifte 100% over til en dumbphone?

I Danmark bruger vi apps som MitID og MobilePay meget, og det ville være svært uden dem. Plus, din omgangskreds vil måske skulle overtales til at skrive en masse SMS'er. Med begge telefoner kan du skifte mere glidende - men er du benhård, så go for it!

 

3 hurtige tips til din opstart

Overvejer du at springe ud i tilværelsen med en dumbphone? Så får du her 3 tips som kan hjælpe dig en hulens masse med at få det bedste ud af oplevelsen!

Brug din smartphone som en tablet. Lad den blive derhjemme, eller hav den med dig i tasken når du skal på en længere tur.

Gør det sammen med nogle du kender - venner, veninder, familiemedlemmer - det er bare sjovere sådan! 

Køb et billigt data-abonnement til din smartphone. Så er der altid mulighed for at bruge den, hvis det bliver nødvendigt.

 

Vær klar på, det tager lidt tid at vænne sig til, men vær også klar på en positiv forandring!

Hvorfor overhovedet gøre det?

 

I sociale sammenhænge kan du opleve følelsen af at være mere nærværende og tilstede. Det er okay, at samtaler er kedelige. Det giver nogle små naturlige åndehuller, som hører til dét at være menneske. Måske vil du opleve, at du kan slappe helt af uden at have noget, der frister, kilder eller brummer i lommen. 

Når man tager bussen eller står i en kø med sin dumbphone i lommen, vil du måske opleve en påtvunget pause og hvad laver man så her? Du kan eksempelvis bare stene - det er overraskende dejligt!

Du vil måske også opleve, at følelsen af at man går glip af en masse, fylder ret meget. Se om du kan vende denne til en positiv ting. Én måde kunne være at spørge sig selv: "Hvor vigtigt er det egentlig, det som jeg går glip af?"

Kontakt mig hvis du har spørgsmål