Udskyd smartphonen med 2-4 år ved at give et godt alternativ...Dumbphones..

Kan I genkende dette scenarie?

Tre af børnene i 2. klasse får deres første smartphone, og hurtigt vil mange af de andre børn også have en smartphone. Forståeligt nok. Dette kan sætte gang i en stor debat i forældregruppen, fordi børnene selvfølgelig påvirker hinanden meget. Inden for et år eller to er det ikke urealistisk, at næsten alle børn i klassen har en smartphone. Herefter er det meget svært at gå tilbage igen. Dette scenarie mener vi, at man kan udskyde med 2-4 år ved at introducere et fungerbart alternativ (dumbphones) til så stor en procentdel af klassen som muligt. Man kan også her tale om at gøre det blot ud fra et forsigtighedsprincip. 


Introducer dumbphones, inden der er nogen smartphones i klassen: 
Dette er vigtigt, fordi hvis der er fem børn i klassen, der allerede har en smartphone, vil det højst sandsynligt blive oplevet som en negativ ting for alle de andre børn at få en dumbphone. Og de børn, som har fået en smartphone, vil have meget lille chance for at ønske at gå tilbage. Det vil muligvis være for sent. Det er i hvert fald meget sværere.


Fordele Ved starte med dumbphones

Den vigtigste fordel er, at det vil gøre det mere realistisk, at flere forældre kan se sig selv i det og vil være med på til at prøve bare et par år på denne måde. Måske det bliver til mere.

Den løser de essentielle kommunikationsbehov. For mange forældre er årsagen til, at barnet skal have sin første smartphone, ofte, at man vil kunne komme i kontakt med barnet, hvilket er et fair ønske.

Hvis en stor del af klassen har dumbphones, så vil det være mere overskueligt at vente med smartphonen. Bare 1 eller 2 år kunne potentielt være meget nærvær og trivsel vundet. Man kan også her tale om at gøre det blot ud fra et forsigtighedsprincip.

Alle i klassen kan få den samme telefon. Dette anbefaler vi at man som klasse gør. Det er selvfølgelig op til jer hvordan I gør, men man kan potentielt undgå en del udfordringer ved at det er den samme dumbphone model i vælger.

Som den første telefon anbefaler vi en uden kamera

Så kan man altid snakke i klassen om at upgrade efter et par år eventuelt.

Nokia 130 - Uden kamera

Ved køb af klassesæt - 225 kr

Klassesæt
Køb mindst 10 stk

Nokia 105 - Uden kamera

Ved køb af klassesæt - 190 kr

Efter et par år kan man upgrade til en med kamera

Nokia 3210

Nokia 8210

Nokia 2660

Dumbphones der kan lidt mere.

Der bliver hele tiden udviklet på dumbphones, og der kommer helt sikkert flere, som kan hjælpe med at løse essentielle behov uden så meget andet.

 
Dumbphones her til venste kan man høre musik på.
De har alle kamera.
De ser lidt sejere ud. 

En løsning der kan fungere på lang sigt Dumbphone + Mini-tablet